Байден не підписуватиме помилування своєму сину, якого визнали винним у незаконному зберіганні зброї

Президент США Джо Байден заявив, що не стане підписувати президентське помилування своєму синові Гантеру Байдену, якого нещодавно визнали винним у незаконному зберіганні зброї.

Про це лідер США заявив під час пресконференції після підписання безпекової угоди з Україною.

«Я дуже гордий за свого сина. Він подолав наркозалежність, він один із найбільш гідних людей, яких я знаю. Я задоволений і не буду ніяк реагувати на різні рішення судової гілки. І я не буду підписувати йому президентське помилування», — заявив президент США.

Нагадаємо, 11 червня суд присяжних в американському штаті Делавер визнав винним Гантера Байдена у справі щодо володіння зброєю.

За даними слідства, у жовтні 2018 року він придбав револьвер Colt Cobra, яким володів 11 днів.

Прокурор стверджує, що під час покупки син президента у письмовій формі збрехав, що не вживає жодних заборонених наркотиків і не є залежним від них, попри те, що на той момент боровся із залежністю від креку.

Сам 54-річний Гантер Байден не визнав себе винним за звинуваченнями. Надалі суд має призначити дату офіційного винесення вироку. Зазвичай термін становить 120 днів. Це буде не пізніше ніж за місяць до виборів президента США 5 листопада.