Біля берегів Нігерії пірати взяли в полон 6 українців

У водах Гвінейської затоки пірати напали на судно STEVIA під прапором Камеруну та захопили в полон екіпаж судна. Серед заручників 6 українців.

Про це повідомило профільне видання Seafarers Journal.

«У водах Гвінейської затоки 16 грудня булоатаковано судно STEVIA. Озброєні пірати взяли в заручники 8 членів екіпажу, серед яких 6 українців, і зникли в невідомому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в полон потрапили: капітан судна, старший помічник капітана, другий помічник капітана, старший механік, електромеханік і вайпер.

До редакції Seafarers Journal написала дочка одного із захоплених моряків. За її інформацією, на судні STEVIA батько працює старшим помічником капітана і він точно в числі заручників. Вона назвала тільки ім'я свого батька — Резніченко Семен Іванович, 40 років. Імен решти заручників вона не знає.

Також вона розповіла, що на судні були проблеми з водою та їжею. Судновласник на дзвінки та повідомлення родичів не відповідає.

У Міністерстві закордонних справ України «Суспільному» підтвердили факт захоплення в полон українських моряків.

«Посольства України в Нігерії та Албанії, оскільки судновласником є албанська компанія, вживають відповідних заходів реагування. Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств», — сказали у відомстві.