Чергова операція СБУ: у росії стався вибух на Байкало-Амурській магістралі

У росії стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, яка розташована у Бурятії: ЗМІ повідомляють про успішну операцію СБУ. Водночас у рф заявляють про задимлення

Про це повідомляють "Суспільне"Укрінформ та РБК-Україна, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах.

Вказано, що вибух стався на ділянці магістралі в Північномуйському тунелі ім. Бессолова. Попри відсутність офіційних коментарів представників Служби безпеки, джерела видань повідомляють, що підрив магістралі був успішною операцією СБУ. 

Вказано, що 4 вибухових пристрої спрацювали, коли магістраллю рухався вантажний поїзд.

На місці події працює фсб, залізничники намагаються мінімізувати наслідки вибуху.  

"Фактично  це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між рф та Китаєм. І наразі цей шлях, який росія використовує у тому числі й для військових поставок, паралізовано", - зазначають джерела. 

Нагадаємо, ввечері 29 листопада у пресслужбі Східносибірської залізниці заявилил, що під час руху тунелем на перегоні Ітикіт - Окусікан у Бурятії локомотивна бригада вантажного поїзда помітила задимлення однієї з цистерн із дизельним пальним. 

"Поїзд було зупинено, до місця події направлено два пожежні поїзди зі ст. Окусікан і Новий Уоян. Обсяг пошкоджень встановлюється. Наразі частина вагонів виведена назовні", - йдеться у повідомленні. 

Водночас рух потягів організували обхідною ділянкою. 

У російському Telegram-каналі SHOT зазначають, що цистерна з паливом загорілася під час руху вантажного потяга з 50 вагонами: у складі було 44 цистерни з паливом, у тому числі авіаційним, та 6 з чорним металом. 

За попередніми даними у двох цистернах зафіксували пробоїни. Одна з версій, яку розглядає слідство - диверсія.