Coca-Cola припиняє випуск своєї першої дієтичної газованої води

Найбільший світовий виробник безалкогольних напоїв, американська компанія Coca-Cola до кінця 2020 року припинить випуск свого першого дієтичного напою Tab.

Про це йдеться на сайті компанії.

Як пояснили в Coca-Cola, рішення про припинення виробництва напою ухвалили давно, але в зв'язку з пандемією коронавірусу почалися проблеми в поставках та зміні поведінки споживачів, що спонукало керівництво компанії прискорити виконання свого плану.

Tab випускали з 1963 року, це перша дієтична газована вода бренду. Пік її популярності припав на 1970-1980-ті роки, однак після випуску Diet Coke в 1982 році став поступово спадати.

Чутки про можливу відмову від газованої води з'являлися ще кілька років тому, писало The New York Times. Тоді фанати напою стали підписувати петиції з вимогою зберегти Tab.

Як зазначається, до кінця року компанія «виведе на пенсію» ще кілька інших напоїв, серед яких Odwalla, Zico, Coca-Cola Life і Diet Coke Feisty Cherry.

Представник Coca-Cola заявив, що це «важливі, але жорсткі кроки» для відмови від продуктів, які втрачають актуальність. Крім того це дасть змогу розширити «простір для нових брендів».