Ексголові Укравтодору Новаку висунули у Польщі офіційні обвинувачення у корупції

Польська прокуратура висунула офіційні обвинувачення колишньому міністру транспорту Польщі та ексочільнику Укравтодору Славоміру Новаку у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції. Про це повідомила речниця відомства Мірослава Хир, передає Polskie Radio.

«Окружна прокуратура у Варшаві звинуватила колишнього міністра транспорту Славоміра Новака у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції», - йдеться у повідомленні.

За словами Хир, двох інших затриманих - Даріуша З. та Яцека П. - обвинувачують в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей та прийнятті майнових вигод.

Зазначається, що Новак підозрюється у вимаганні та прийнятті матеріальних та особистих благ в обмін за присудження приватним особам договорів на будівництво та ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні грошей внаслідок цього злочину.

«У результаті він отримав понад 1,3 млн злотих (9,2 млн гривень, - ред.)», - заявила Хир.

Нагадаємо, 20 липня Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало Славоміра Новака. У розслідуванні бере участь й Національне антикорупційне бюро України.