Грузинська опозиція відмовилася від парламентських мандатів

Об'єднана опозиція Грузії не прийняла результати парламентських виборів, назвала їх сфальсифікованими і вимагає проведення повторних виборів. Політики масово відмовляються від парламентських мандатів.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Таке рішення ухвалив опозиційний блок «Єдиний національний рух», який отримав друге місце за результатами голосування на парламентських виборах. До бойкоту долучились представники «Європейської Грузії», «Лело» і «Гірчі».

Зазначається, що бойкотувати роботу законодавчого органу планують і інші опозиційні сили.

Представник «Єдиний національний рух» Ніка Мелія заявив, що головною вимогою опозиції є нові вибори у вільному середовищі.

Як передає JAMnews, міжнародні спостерігачі, які працювали на парламентських виборах у Грузії 31 жовтня, заявили, що вони були «небездоганними». Хоча основні свободи були в цілому захищені, на виборах мав місце тиск на виборців, було зафіксовано порушення у фінансуванні виборчої кампанії, а межа між державою та правлячою партією була стерта.

 Зокрема моніторинг парламентських виборів проводили представники парламентської асамблеї ОБСЄ (OSCE/PA), парламентської асамблеї Ради Європи (PACE), парламентської асамблеї НАТО і представники ОБСЄ/Бюро з демократичних інститутів і прав людини (OSCE/ODIHR).

Нагадаємо, 31 жовтня в Грузії пройшли парламентські вибори. За попередніми даними ЦВК Грузії, правляча партія «Грузинська мрія» отримує 48,15% голосів за пропорційною системою, а опозиційний блок «ЄНР - Сила в єдності» - 27,13%. Всього в парламент десятого скликання проходять сім партій і два блоки.