Італія та Канада підписали безпекову угоду з Україною

Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністерка Італії Джорджа Мелоні підписали двосторонню безпекову угоду.

Про це повідомив глава держави.

«Цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною та Італією», — наголосив Зеленський. 

Також із Мелоні він обговорив подальшу підтримку України «Групою семи», де зараз головує Італія.

Президент подякував Італії за підтримку України, зокрема обороноздатності й відбудови держави, а також за продовження надання оборонної допомоги до кінця 2024 року.

Також Зеленський та премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між двома країнами.

Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів (2,2 млрд доларів США) макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

«Сьогодні Україна точно сильніша, ніж два роки тому. Сьогодні ми підписали ще одну безпекову угоду, яка зміцнює позиції нашого народу, і особливо наших воїнів. Це потужне і вчасне рішення, яке є важливим внеском у посилення нашої стійкості», — наголосив Зеленський. 

Раніше Зеленський підписав такі угоди про співробітництво між країнами у сфері безпеки з Великою Британією, Німеччиною, Данією та Францією.