Кадиров вимагає від Зеленського «підтвердити свої вибачення» перед мусульманами

Глава Чечні Рамзан Кадиров звернувся до президента України Володимира Зеленського і закликав того «визначитися зі своєю позицією і підтвердити вибачення» через відео студії «Квартал 95», яке його образило. Про це Кадиров написав у Telegram-каналі.

Так, Кадиров опублікував уривок з інтерв’ю Зеленського Дмитру Гордону дворічної давнини. У ньому той вибачається перед мусульманами за своїх колег, які показали нарізку відео з Кадировим, що плаче, в шоу «Кварталу 95».

18 липня голова Чечні написав, що подивився це відео. За версією Кадирова, на ньому Зеленський «після прийнятих вибачень намагається щось з себе зобразити, викрутитися, вивернутися, намагається підняти себе».

«Вам доведеться твердо визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення. Якщо ж ні, то вам доведеться відповісти переді мною не як перед главою республіки, а як перед сином першого президента Чеченської республіки, героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова, пам’ять якого ви образили!» — написав Кадиров. 

«Я син загиблого батька, піхотинець великого лідера Володимира Путіна, захисник свого народу. Виберіть і ви, Володимире Олександровичу, найбільш відповідний для себе статус, визначтеся, нарешті, з тим, хто ви є. Ви нечесні й виверткі не тільки у своїх словах, але і в передвиборчих обіцянках. Обіцяли покласти край війні, але продовжуєте справу свого попередника Порошенка», — вважає Кадиров.

Він закликав Зеленського зателефонувати Володимиру Путіну і оголосити йому про «закінчення цієї громадянської війни на сході України». 

Чому про це інтерв'ю Кадиров нагадав Зеленському зараз, глава Чечні не пояснив. Він закликав президента України бути чоловіком, тримати своє слово і вибудовувати «добросусідські відносини з Великою Росією».

Програма «ЧістоNews», яка стала причиною конфлікту, вийшла в 2014 році, коли Володимир Зеленський ще не був президентом України. Тоді Зеленський після публікації ролика вибачився "перед мусульманським світом".