Канада може допомогти Україні озброїти Сили територіальної оборони

Канада розглядає можливість відправити в Україну партію стрілецької зброї на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє телерадіомовник CBC з посиланням на свої джерела.

Відправити Києву можуть стрілецьку зброю, а також захисні жилети та окуляри. Вони будуть частиною пакету «летального і нелетального спорядження».

Водночас зазначається, що остаточне рішення щодо пакета допомоги ще не ухвалили. Про нього можуть оголосити після віртуального засідання уряду наступного тижня.

Підкреслюється, що допомога, ймовірно, включатиме оснащення для нової гілки Збройних сил України — Сил територіальної оборони. Але наразі не зрозуміло, чи направить Канада додаткові війська для навчання цих нерегулярних сил.

У посольстві України в Оттаві 22 січня також заявили, що Україна «дуже прагне отримати критично важливі матеріали від друзів у Канаді», щоби краще спорядити нещодавно створені Сили ТрО.

Як раніше повідомлялося, 18 січня міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що уряд країни розгляне питання щодо надання Україні озброєння на тлі можливого загострення російської агресії.

Крім того, Канада запропонувала надати Україні кредит у розмірі до 120 мільйонів доларів для підтримки економічної стійкості країни та реформи управління.