«Кавказ-2020»: Росія привела в бойову активність свої винищувачі в окупованому Криму

21 вересня розпочалися російські військові навчання «Кавказ-2020». В окупованому Криму армія РФ привела в бойову активність свої винищувачі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони РФ.

Зазначається, що «екіпажі винищувачів Су-27 і Су-30СМ Південного військового округу заступили на бойове чергування». Вони розташуються у Краснодарському та Ставропольському краях, Ростовській області та окупованому Криму.

В рамках навчання екіпажам винищувальної авіації належить відпрацювати перехоплення повітряних цілей, виконати завдання прикриття дій ударної авіації, а також нанесення авіаційних ударів по наземних цілях.

«Кавказ-2020» — це «стратегічні масштабні навчання», які відбудуться на півдні Росії з 21 по 26 вересня 2020 року. Навчання триватимуть на внутрішніх полігонах країни, а також в акваторіях Чорного та Каспійського моря.

Росія запросила приєднатися до «Кавказ-2020» Вірменію, Білорусь, Китай, М’янму та Пакистан. Представники ще кількох азійських країн мають узяти участь як «спостерігачі».

Загалом до навчань мають приєднатися близько 80 тисяч людей, 250 танків, майже 450 бойових машин піхоти і майже 200 артилерійських систем.