Латвія посилила вимоги для в'їзду українських туристів

Латвія внесла Україну до списку країн, які становлять серйозний ризик для здоров'я населення. Показник захворюваності на COVID-19 в Україні вищий за встановлену латвійським урядом норму, тож вимоги для в'їзду посилили.

Про це повідомили у посольстві України у Латвії.

Так, в’їжджати українцям в країну вже з 18 вересня можна лише з COVID-сертифікатом, отриманим через мобільний додаток «Дія». Тоді вам не доведеться проводити 10 днів на самоізоляції і робити тест на коронавірус.

Але дипломати попереджають, що у разі некоректного відображення інформації при спробі сканування QR-коду, варто перезавантажити/оновити сертифікат у «Дії». Без сертифіката в’їзд у Латвію з метою туризму заборонений. Дозволений лише для транзиту.

Окрім того, перед прибуттям до Латвії необхідною вимогою є заповнення анкети на спеціальному сайті (не раніше ніж за два дні до приїзду).

Також є категорії, яким дозволяється і просто так в’їжджати в країну. З їхнім переліком можна ознайомитися за посиланням.

Для таких людей потрібно мати при собі негативний результат ПЛР-тесту, проведений не більш як за 72 години до перетину кордону, або тест на антигени, проведений не більш як за 48 годин до перетину кордону. Вони також муситимуть зробити повторний тест після прибуття до країни та пройти самоізоляцію протягом 10 днів. З неї можна вийти раніше, якщо зробити повторний тест на 7-й день після прибуття.