Литва відхилила позов Шарія: він має покинути ЄС

Литовський суд відмовив проросійському пропагандисту та блогеру Анатолію Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви щодо позбавлення статусу біженця. Відтепер він мусить залишити територію Євросоюзу.

Про це у Twitter повідомив адвокат Марк Фейгін, який ініціював позбвавлення Анатолія Шарія статусу біженця в країні.

"Перед вами рішення литовського суду, який відмовив у прийнятті позову Шарія до мене на підставі позбавлення його 10 травня 2021 року статусу біженця в Литві і заборони в'їзду в Литву терміном на 5 років. Він оскаржив це рішення департаменту міграції Литви, але після відмови йому, він повинен покинути ЄС", - зазначив Фейгін.

Марк Фейгін пояснив, що до кінця серпня за його заявою щодо Анатолія Шарія буде "порушено кримінальну справу в ЄС за відмивання злочинно отриманих грошей від влади РФ і придбання на ці гроші будинку в Іспанії".

Адвокат наголосив, що в ЄС вже розпочато перевірку щодо відмивання коштів.

Нагадаємо, 6 лютого Служба безпеки України оголосила підозру блогеру Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу – "Державна зрада" та "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

25 лютого Шарія оголосили у державний розшук. А 10 травня Литва анулювала статус біженця для Шарія та оголосила його персоною нон грата.

Як раніше повідомлялося, у 2012 році після відкриття двох кримінальних справ проти Шарія за звинуваченнями в хуліганстві та інсценуванні нападу на себе, він утік з України й отримав у Литві статус біженця. Тоді Шарій переконував литовську владу, що його переслідує режим тодішнього президента України Віктора Януковича.