Майже всі іноземні фармкомпанії перервали випробування препаратів у рф

Станом на 29 червня майже всі іноземні фармацевтичні компанії призупинили проведення клінічних досліджень своїх ліків у росії через проблеми з вчасним доправленням біоматеріалів до лабораторії.

Про це заявив гендиректор «Асоціації російських фармвиробників» Віктор Дмитрієв, передає «Интерфакс».

«Практично всі [іноземні] компанії призупинили, тому що в межах міжнародних клінічних досліджень необхідно протягом 48 годин доставляти біоматеріали до центральної лабораторії», — пояснив Дмитрієв.

За його словами, якщо протягом цього часу біоматеріали не доставляються, то дослідження вважається таким, що не відбулося. Тому, щоб не втрачати гроші, іноземні компанії зупинили випробування ліків в рф.

Водночас у міністерстві охорони здоровʼя рф переконують, що це лише имчасові рішення, і вони не стосуватимуться тих пацієнтів, які вже включені до клінічних досліджень препаратів.

Такі пацієнти нібито продовжують приймати призначені препарати до завершення випробувань, відповідно до протоколу клінічного дослідження медикаменту. Крім того, пацієнтам, які вже пройшли скринінг, призначать лікування згідно з протоколом дослідження.

«З огляду на зміни та обмеження каналів міжнародного доставлення проведення лабораторних аналізів у центральних лабораторіях у низці випадків ускладнено», — визнало відомство.

Там додали, що міжнародні компанії «докладають усіх можливих зусиль» для забезпечення дослідницьких центрів лікарськими препаратами та проведення лабораторних аналізів на території росії.