"Ми підтримуємо територіальну цілісність Азербайджану": МЗС України щодо бойових дій у регіоні Нагірного Карабаху

Міністерство закордонних справ України заявило, що підтримує територіальну цілісність Азербайджану у зв'язку з загостренням конфлікту між ним та Вірменією у регіоні Нагірного Карабаху. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив на брифінгу 30 вересня, передає пресслужба МЗС.

Кулеба наголосив, що підтримка територіальної цілісності держав ㅡ один із наріжних каменів української зовнішньої політики.

«Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним», ㅡ заявив міністр.

Він додав, що зараз найголовніше ㅡ запобігти розпалюванню конфлікту та припинити кровопролиття.

Також Кулеба телефоном говорив із міністром закордонних справ Азербайджану й заявив, що Україна співчуває через події на Кавказі.

Нагадаємо, зранку 27 вересня на кордоні країн, у регіоні Нагірного Карабаху, відновилися бойові дії. Сторони звинувачують одна одну в провокації конфлікту.

В Азербайджані, Вірменії та Нагірному Карабасі оголосили воєнні стани та мобілізацію. Країни повідомляють про десятки загиблих і поранених військових та цивільних.