На форумі ООН в Женеві українці зірвали виступ російського «представника Криму»

Представники України на форумі ООН з питань меншин зірвали виступ незаконно обраного до Держдуми Росії депутата він окупованого Криму Руслана Бальбека. Про це повідомив колишній постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, передає Укрінформ.

Він зазначив, що замість російського дипломата виступати на форумі ООН в Женеві вийшов «депутат Держдуми» Руслан Бельбек.

«Український дипломат за процедурою почав заперечувати проти виступу Бальбека, наголошуючи, що це фейковий делегат, він порушує резолюції Генасамблеї ООН і взагалі не має права представляти Росію. А я, у межах загальноприйнятих парламентських процедур, не порушуючи правил, почав голосно стукати по столу, псуючи виступ колаборанта «на картинку» і заглушуючи його слова», — зазначив Бабін. 

За його словами, в результаті виступ Бальбека був зірваний. Він зазначив, що провокацію російська делегація готувала цілий день.

При цьому Бабін висловив сумніви щодо неупередженості головуючої на засіданні, однієї з експертів ООН, котра, як у нього складалося враження, «підігрувала росіянам».