На кордоні Вірменії та Азербайджану сталося збройне зіткнення

На вірменсько-азербайджанському кордоні сталося збройне зіткнення. Країни звинувачують у загострені ситуації одна одну. 

Міністерства оборони Вірменії та Азербайджану опублікували свої офіційні заяви щодо зіткнення на кордоні.

Так, Азербайджан звинуватив підрозділи збройних сил Вірменії у масштабних диверсіях на напрямках Дашкасан, Кельбаджар і Лачин.

Водночас у Вірменії заявили, що підрозділи Азербайджану з артилерії, мінометів і зенітної зброї відкрили вогонь по позиціях вірмен одразу на кількох ділянках кордону.

У Міноборони Азербайджану повідомили, що унаслідок боїв є втрати серед особового складу з обох сторін, а також пошкоджена військова інфраструктура та техніка. Вірменія це підтвердила.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним і наголосив йому «на важливості адекватної реакції міжнародної спільноти». Також Пашинян розмовляв з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Після цього прем'єр-міністр Вірменії провів засідання Ради безпеки. За його підсумками в офісі Пашиняна повідомили про «ухвалення рішення про офіційне звернення рф до ОДКБ та Ради Безпеки ООН з метою реалізації положень Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу щодо агресії проти суверенної території Республіки Вірменія».