На в’їзді до Єрусалима сталася стрілянина: троє загиблих та шестеро поранених

Сьогодні вранці, 30 листопада, на в’їзді до Єрусалима двоє чоловіків відкрили вогонь по автобусній зупинці. Загинуло троє людей, ще 6 - зазнали поранень. 

Про це повідомляє Times of Israel.

За даними поліції, близько 7:40 двоє озброєних палестинців вийшли з автомобіля на вулиці біля головного в’їзду до Єрусалима та відкрили вогонь по людях на автобусній зупинці. Вони були озброєні автоматом М-16 і пістолетом.

Серед загиблих — дві жінки 24 і 60 років, а також 73-річний чоловік, який був суддею-рабином. Молода жінка загинула на місці, а старша жінка і чоловік — померли у лікарні. Відомо, що двоє поранених у тяжкому стані.

Нападників застрелили на місці події двоє солдатів, які не перебували на службі, але були озброєні. Ізраїльські правоохоронці встановили дані нападників — це 38-річний Мурад та 30-річний Ібрагім Намри, брати з палестинського району Сур-Бахер в Єрусалимі.

За даними ізраїльської служби внутрішньої безпеки ШАБАК, вони були членами ХАМАС і раніше вже ув’язнювалися за терористичну діяльність.

Так, за даними спецслужби, Мурад був ув’язнений у 2010-2020 роках за планування терактів під керівництвом терористичних елементів у Секторі Гази, а Ібрагіма заарештовували у 2014 році за нерозкриту терористичну діяльність.

Майже рік тому на цій зупинці стався вибух. Тоді загинуло двоє людей.