Навального взяли під варту на 30 діб

У Росії Хімкинський суд взяв під варту опозиціонера Олексія Навального на 30 діб. Його звинувачують у нібито ухиленні від явки у кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.

Про це повідомив у Twitter адвокат Вадим Кобзєв.

«Олексій Навальний взятий під варту на 30 діб до 15 лютого 2021 року», - зазначив він.

Засідання суду відбулося у відділку поліції підмосковного міста Хімки, де Навальний провів минулу ніч. Адвокатів до нього допустили за хвилину до засідання, а повістки їм не дали.

Як пише «Новая газета», взяти від варту Навального суд попросила Федеральна служба виконання покарань Росії — до розгляду питання про заміну йому покарання з умовного на реальне щодо справи «Ів Роше». Сам Навальний назвав те, що відбувалося у відділку поліції, свавіллям, і вважає це «найвищим ступенем беззаконня».

Раніше Федеральна служба виконання покарань РФ оголосила Навального у розшук. На думку слідства, він порушував правила умовного засудження у справі «Ів Роше». У 2014 році Навального та його брата Олега судили за начебто розкрадання та легалізацію грошей французької фірми «Ів Роше Схід».

Нагадаємо, російського опозиціонера Олексія Навального затримали 17 січня в аеропорту «Шереметьєво» після того, як він повернувся у Росію з Німеччини, де проходив реабілітацію.