Німеччина вперше надасть Україні військові гелікоптери

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна надасть Україні шість багатоцільових вертольотів Sea King Mk41.

Про це повідомляє Tagesschau.

Гелікоптери нададуть зі складів Бундесверу. Також Німеччина виділить комплекти запчастин до них і проведе навчання для українських пілотів.

«Sea King — перевірений і надійний вертоліт. Він допомагатиме українцям [у багатьох операціях] — від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перше німецьке постачання такого роду», — зазначив Пісторіус.

Нагадаємо, Україна раніше вже отримували вертольоти Sea King, але від Великої Британії.

Як відомо, Sea King Mk41 - це пошуково-рятувальна версія британського гелікоптера Sea King HAS.1 з подовженою кабіною, що постачалася спеціально для ВМС Німеччини між 1973 і 1975 роками. Загалом було побудовано 23 такі гелікоптери.

У 1986 році 20 машин обладнали додатковим радаром Ferranti Seaspray та можливістю нести чотири протикорабельні ракети Sea Skua.

Ще одним його плюсом вважають форму корпусу, яка дозволяє здійснювати посадку на поверхні моря.

Гелікоптер також використовують для транспортування матеріалів і людей. Крім того, для військових операцій вертоліт можуть обладнати великокаліберними кулеметами.