Новим президентом США стає Джо Байден - ЗМІ

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає на виборах у США. Він набрав 270 голосів, необхідних для обрання на пост президента. А отже, стане 46-м президентом США.

Про це свідчить низка американських ЗМІ за результатами підрахунків переважної більшості голосів, зокрема CNNAssociated PressBBC та Fox News.

Проте, як зазначається, підрахунок голосів триває ще в шести ключових американських штатах.

Так, CNN та BBC заявляють про перемогу Байдена у штаті Пенсильванія з відривом у понад 34 тисячі голосів. Таким чином, кандидат від Демократичної партії здобуває мінімально необхідну для перемоги більшість голосів виборників - 273.

"Джо Байден стане 46-м президентом США, за прогнозом CNN, після перемоги в штаті, де він народився (штаті Пенсильванія, – ред.), що забезпечує йому понад 270 голосів виборців, необхідних для перемоги", - повідомляє CNN.

За даними інформаційного агентства Associated Press, Байден отримав 284 голоси, тоді як кандидат від Республіканської партії та чинний президент США Дональд Трамп - 214.

За даними каналу Fox News, Байден здобув 290 голосів виборників, окрім Пенсильванії.

Як зазначається, штаб президента Трампа має наміри оскаржити результати голосів у Пенсильванії через суди.

Тим не менше, Байден йде з упевненим відривом у штатах Джорджія, Аризона, Невада, що в будь-якому разі дає йому впевненість у перемозі.