Парламент Болгарії подолав вето президента на передання Україні близько 100 БТР

Національні збори Болгарії проголосували за подолання вето з боку болгарського президента Румена Радєва щодо постачання Україні 100 старих бронетранспортерів.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

Також болгарський парламент переважною більшістю голосів проголосував за резолюцію щодо надання Україні додаткової військової допомоги та можливість використання повітряного простору Болгарії для навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Додаткова військова допомога передбачає надання Болгарією Україні несправних, застарілих і надлишкових ракет для протиповітряної оборони.

Водночас відбудуться переговори між болгарською стороною та НАТО щодо розміщення ракетних систем Альянсу в Болгарії для зміцнення обороноздатності.

У цій резолюції також ідеться про дозвіл українським піхотним або механізованим ротам чисельністю до 160 солдатів на рік проходити транзитом або перебувати в Болгарії для навчання.

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на безплатне передання Україні близько 100 бронетранспортерів із запасів болгарського Міністерства внутрішніх справ, які «просто лежать на складах».