Парламентська асамблея ОБСЄ визнала війну проти України геноцидом українського народу

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі ухвалила резолюцію із визнанням дій росії геноцидом українського народу. Також там заявили про необхідність деколонізації рф.

Про це повідомив у Telegram-каналі народний депутат та член постійної делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Павло Фролов.

В ухваленій резолюції, що містить 70 пунктів, усі 53 країни-члени ОБСЄ закликали докласти зусиль для деокупації Криму та усіх захоплених територій України шляхом підтримки «формули миру» та Кримської платформи, створити спеціальний трибунал для притягнення рф до відповідальності за злочини.

Цей документ також визначає деколонізацію рф необхідною передумовою для встановлення міцного миру. Водночас у резолюції називають вибори президента росії підтасованими та такими, що підривають легітимність усієї виборчої системи рф.

Окрім цього, члени ОБСЄ підтримують створення міжнародної коаліції з повернення українських дітей та забезпечення звільнення українських військовополонених та цивільних осіб.

У резолюції також закликають заборонити імпорт російського зрідженого газу до Євросоюзу, а також реекспорт та транзит через порти ЄС.