Польща опубліковала календар на 2021 рік з "російським" Кримом

Організація "Об’єднання мусульман Польщі" у календарі на наступний рік опубліковала напис "Російська Федерація" поряд з кримськими мечетями. У зв'язку з цим, посольство України звернулось до релігійної мусульманської організації Польщі прибрати згадку про РФ.

Про це посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив у коментарі Укрінформу.

Як зазначив дипломат, Об’єднання мусульман Польщі зробило заяву з вибаченням за помилку і внесло зміни в електронну версію календаря. Утім, ці зміни посольство вважає не повністю коректними, оскільки вони не до кінця відображають позицію України, а також і Польщі, де ця організація офіційно зареєстрована.

"Українську сторону не влаштовує, що після видалення напису "Російська Федерація" в електронній версії календаря усе ж не з’явився запис про територіальну приналежність Криму до України», — сказав Дещиця.

За словами посла, у зв’язку з тим, що відповіді немає, Україна направила ноту до МЗС Польщі, виклавши свою позицію. Прицьому Дещиця зазначає, що офіційна позиція Польщі є однозначною: Варшава визнає Крим територією України, не визнає і засуджує окупацію Криму.

Він додав, що з огляду на те, що Релігійне Об’єднання мусульман Польщі є організацією, яка фінансується польською державою, то МЗС Польщі висловило готовність долучитися до з'ясування цієї ситуації.

“В розмові польські дипломати підтвердили однозначну позицію про невизнання окупації й анексії Криму, підтримку територіальної цілісності України і готовність розібратися в ситуації, що виникла у зв’язку з публікацією календаря”, - констатував Дещиця.