Помер президент ОАЕ шейх Халіфа Аль Нахайян

На 74-му році життя помер президент Об'єднаних Арабських Еміратів та один із найбагатших людей світу шейх Халіфа бін Заїд Аль Нахайян.

Про це 13 травня повідомило державне інформагентство ОАЕ WAM.

МВС країни оголосило офіційну жалобу. В ОАЕ на 40 днів приспустять прапори, а також на 3 дні, починаючи від сьогодні, призупинять роботу всі міністерства, відомства, федеральні, місцеві та приватні структури.

Причини смерті голови держави не зазначаються.

Однак відомо, що він довгі роки боровся з хворобою, яку виявили після інсульту в січні 2014 року. Відтоді шейх рідко з'являвся на публіці, а фактичним керівником країни був його зведений брат — спадковий принц Абу-Дабі Мохаммед бін Заїд Аль Нахайян. Очікується, що він претендуватиме на пост президента, зазначає The Guardian.

Халіфу Аль Нахайяну було 73 роки. У 2004 році він став другим президентом ОАЕ, замінивши на посаді батька. Водночас шейх вважався одним із найбагатших людей на планеті за версією журналу Forbes: статки сім'ї Аль Нахайяна оцінили приблизно в 150 млрд доларів.

Одну з найвищих у світі будівель «Бурдж-Дубай» у 2010 році перейменували на «Бурдж-Халіфа» на честь Аль Нахайяна після того, як уряд ОАЕ звільнив Дубай від боргів під час фінансової кризи.