Пропагандистка Симоньян натякнула, що Росії треба ввести війська в Білорусь та «навести порядок»

Головна редакторка пропагандистського інформаційного агентства «Россия сегодня» і керівниця телеканалу «Russia Today» Маргарита Симоньян натякнула, що  Росії треба ввести своїх військових у Білорусь, де люди кілька днів попіль протестують проти авторитарного президента Олександра Лукашенка. Про це вона заявила у Twitter.

«А взагалі пора вже ввічливим людям навести порядок, звичайно. Як вони вміють», — написала Симоньян.

Зазначимо, що «ввічливими людьми» або «зеленими чоловічками» називають зазвичай озброєних людей без розпізнавальних знаків, схожих на російських військових. Це так звана «особиста армія» Володимира Путіна. У лютому-березні 2014 року такі «ввічливі люди» несподівано з’явилися в українському Криму біля військових частин, адміністративних будівель і аеропорту. Там вони блокували і брали під свій контроль стратегічно важливі об’єкти. Власне так і починалася активна анексія Криму.

Маргарита Симоньян — одна з головних пропагандисток Росії, яка називає себе журналісткою. У 2005 році, коли Симонян було 25, її призначили головною редакторкою Russia Today (нині — RT) — першого російського інформаційного телеканалу, який цілодобово мовить англійською.

31 грудня 2013 року генеральний директор інформаційного агентства «Россия сегодня» Дмитро Кісєльов призначив Симоньян головною редакторкою міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». Водночас вона зберегла за собою посаду керівниці RT. Обидві очолювані нею структури фінансуються урядом Росії і є одними з найбільших пропагандистських ЗМІ.