Протестувальники у Вірменії закликають прем’єра Пашиняна подати у відставку

В Єревані від початку 11 листопада не припиняється акція протесту з вимогою скасування угоди щодо Нагірного Карабаху. Крім того, протестуючі дали прем'єр-міністру Ніколу Пашіняну час до півночі, аби він склав свої повноваження.

Про це повідомляє Jamnews.

Як зазначає видання, спочатку на центральній площі Єревана було декілька сотень людей, але коли мітингарів почали затримувати, на площу вийшли тисячі людей. Вони вигукують «Нікол, йди!», «Нікол — зрадник!».

Протестувальники дали прем’єру час до опівночі, аби він добровільно подав у відставку, інакше вони обіцяють «вирішити питання відсторонення від влади» Пашиняна та його команди.

Крім цього, опозиція назбирала достатньо підписів депутатів для проведення позачергового засідання парламенту. Ввечері 11 листопада тут мають розглянути денонсацію угоди щодо Карабаху.

Нагадаємо, 10 листопада Вірменія підписала заяву з Азербайджаном та Росією про припинення військових дій на території Нагірного Карабаху.

Так, влада Вірменії і Пашинян, зокрема, змушені були погодитись на невигідну угоду, яка, серед іншого, передбачає, що Єреван має віддати Азербайджану фактично весь так званий «пояс безпеки» — це райони Азербайджану, захоплені вірменами під час попередньої війни, вони мали забезпечувати безпеку власне самої невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. Ті райони у Карабасі, які Баку вже зайняв, також залишаються під контролем Азербайджану.

Крім припинення вогню, країни домовилися про те, що в Нагірному Карабаху щонайменше на 5 років розташуються російські миротворці, натомість Вірменія свої сили виведе.