Протести у Росії: вже понад 3 тисяч затриманих

Сьогодні, 31 січня, у низці міст Росії поновилися протести на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Російська влада оголосила мітинги незаконними, учасників жорстко розганяють та затримують силовики.

Про це повідомляє «Новая газета».

За даними правозахисного медіапроєкту «ОВД-инфо» станом на 16:50 за місцевим часом (15:50 за київським) у Росії затримали 3062 людини за участь у протестних акціях. Найбільше затримань в Москві (844) та в Санкт-Петербурзі (448).

У Міністерстві внутрішніх справ Росії наразі інформацію щодо затриманих не публікували.

Як повідомляє «Новая газета», в Москві протестувальники організували ходу до СІЗО, де перебуває Олексій Навальний. Однак силовики встановили поліцейські кордони поблизу слідчого ізолятора. Учасників ходи розігнали, деяких, за даними журналістів, затримували вже в сусідніх дворах і будинках.

За даними правоохоронців, загалом на мітинг у Москві вийшло близько 2 тисяч осіб. 

Силовики жорстко затримують людей у столиці.

У «Матросской тишины» людей забирають без розбору від паркану.

У Санкт-Петербурзі силовики застосовували проти учасників мітингу сльозогінний газ, після чого зачистили Сінну площу. Журналісти повідомляють про жорстокі затримання: деяких протестувальників били кийками, силовики застосовували електрошокери. Кілька станцій метро в місті зачинили через «виявлення невідомого предмета».

Нагадаємо, сьогодні, 31 січня, в Росії відбувається вже друга протестна акція на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального. 23 січня масові протести відбулися в майже 200 містах Росії. Тоді на акціях затримали 3 695 людей, зокрема 49 журналістів.