Протести в Москві: число затриманих перевищила 600 і продовжує зростати - ВІДЕО

За останніми даними, російські правоохоронці затримали понад 630 людей людей біля московської мерії, де проходить несанкціонований мітинг «За чесні вибори» із вимогою реєстрації незалежних кандидатів на виборах у Московську міську думу. Співробітники поліції прийшли до редакції телеканалу «Дождь», який активно висвітлює акцію протесту.

За останньою інформацією «ОВС-Інфо», російські правоохоронці затримали 638 людей.

На мітингу відбуваються жорсткі сутички між силовиками і учасниками акції. Поліцейські б'ють людей кийками і ногами, одному з неповнолітніх затриманих підбили око.

Співробітники поліції прийшли до редакції телеканалу «Дождь». Правоохоронці вручили головній редакторці повістку на допит до Слідчого комітету. Її допитають у якості свідка у справі про перешкоджання роботі виборчих комітетів.

Раніше поліція прийшла також в студію Навальний.Live і перервали трансляцію, присвячену сьогоднішній неузгодженій акції у центрі Москви. Співробітники МВС РФ попросили ведучого Володимира Мілова пройти із ними. Це сталося в прямому ефірі. Зараз у студії проводиться обшук.

Нагадаємо, офіційна причина відмови у реєстрації - відсутність достатньої кількості підписів виборців на підтримку висунення кандидата. У Росії за законом самовисуванці повинні зібрати підписи 3% жителів свого округу, це близько 5 тисяч. Незалежні кандидати зробили це, проте окружні виборчі комісії не дозволяють цим кандидатам брати участь у виборах.

Ще до завершення перевірки опозиціонери заявляли про порушення, зокрема про те, що члени комісій визнають недійсними справжні підписи людей. Крім того, незалежних кандидатів не допускали до процесу перевірки підписів провладних кандидатів, які ймовірно фальсифікують.

Вибори в московську міську думу відбудуться 8 вересня 2019 року.