Росія планує виділити на утримання окупованого Донбасу понад 900 млрд рублів

Росія планує у 2022-2024 роках виділити на соціально-економічні потреби окупованої частини Донбасу понад 900 мільярдів рублів (приблизно 330 мільярдів гривень).

Про це повідомили журналісти «Радіо Свобода» з посиланням на російську «Програму пришвидшеного соціально-економічного розвитку територій на 2022–2024 роки», яку вони мають у своєму розпорядженні.

Її журналістам передали представники української розвідки.

Як зазначається, російський уряд хоче збільшити рівень доходів жителів окупованої території Донбасу. Донецьк і Луганськ там називають «територія 1» і «територія 2» відповідно.

У документі йдеться, що на території окупованого Донбасу живуть 2,9 мільйона людей. З них 38% — пенсіонери. Середня зарплата на цій території становить 15 тисяч рублів (5,5 тисячі гривень) — на 20 тисяч рублів менше, ніж у сусідній Ростовській області.

За даними джерел «Радіо Свобода», Москва хоче збільшити доходи населення окупованої території Донбасу до показників Ростовської області 2019 року. 

Саме для цього Кремль і планує виділити 900 мільярдів рублів. Видатки на військове утримання «ДНР» та «ЛНР» фінансують окремо.