росія починає місяць головування у Раді Безпеки ООН

Упродовж липня росія головуватиме в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй. Постійний представник рф Василь Небензя заявив, що питання України не внесене на розгляд у план на поточний місяць.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Так, він заявив, що Радбез за ініціативи росії обговорюватиме конфлікт на Близькому Сході, зокрема ситуацію в Палестині, Сирії, Лівані, Ємені. Питання ситуації в України не порушуватимуть, а втім, кожен із членів Ради Безпеки зможе це ініціювати.

Кореспондент «Укрінформу» також попросив Небензю прокоментувати нещодавню публікацію Washington Post, у якій йшлося про те, що щонайменше 38 російських крилатих (планерних) бомб упали на Бєлгородську область рф у період із квітня 2023 року до квітня 2024-го.

Журналіст запитав, чи не планується порушення на Радбезі ООН питання безпеки населення росії для захисту його від її власних збройних сил. Небензя відповів, що Україна та «її західні спонсори» нібито вигадують історії про те, як «росія сама себе бомбить». Також він заявив, що буцімто знає, хто готує публікації Washington Post, однак не уточнив, кого має на увазі.

Тим часом аналітики в Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що росія буде використовувати головування в Радбезі ООН як базу для проєкції сили в міжнародній системі.