Російська партія «Єдина Росія» роздає жителям ОРДЛО свої партквитки

Перші 100 жителів окупованого Донбасу отримали партійні квитки від російської політичної партії «Єдина Росія». У Міністерстві закордонних справ України заявили, що так партія рятує падіння своїх рейтингів.

Про це заявив депутат Держдуми Росії Віктор Водолацький під час форуму у Донецьку, пише видання «Новости Донбасса».

«Сьогодні за дорученням секретаря генеральної ради партії "Єдина Росія" [Андрія Турчака] перші 100 мешканців Донбасу ㅡ громадяни Росії отримали партійні квитки Всеросійської політичної партії "Єдина Росія"», ㅡ наводить слова Водолацького сепаратистський ресурс «ДАН».

У коментарі «Газета.ру» він заявив, що жителі Донбасу під час зустрічі із Турчаком заявили про «величезне бажання стати членами партії "Єдина Росія"».

У статуті партії існує так званий «кандидатський мінімум», але для мешканців «Л/ДНР» цю норму було прибрано, бо «ці жителі Донбасу, вже довели, що є справжніми патріотами Росії».

У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що так «Єдина Росія» намагається врятувати падіння рейтингів на тлі катастрофічної епідемічної ситуації та тотального обмеження прав і свобод людей в Росії.

«Ніякі партійні квитки "Єдиної Росії" або обіцянки політичних кар’єр для "чиновників" окупаційної адміністрації не компенсують мешканцям Донбасу того горя і злиднів, які принесла російська окупація», ㅡ сказав речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі LB.ua.

Він додав, що в Москві натомість можуть віддати наказ своїм бойовикам дотримуватися режиму припинення вогню, розблокувати роботу КПВВ, припинити перешкоджати молоді, яка шукає кращого життя на підконтрольній Україні території, та забезпечити міжнародним гуманітарним організаціям безперешкодний допуск до всіх затриманих.