США оголосили нові санкції проти рф

Білий дім оголосив про нові санкції США проти рф, які, з-поміж іншого, зачеплять найбільші російські телеканали, промисловий сектор рф, а також заборонять американцям надавати росіянам фінансові послуги.

Про це повідомляє Білий дім.

Так, під санкції потрапили найпопулярніші прокремлівські телевізійні станції: «Перший канал росії», «Росія-1» і «Телерадіокомпанія НТВ». США забороняє розміщення реклами й надання обладнання каналам — лише за 2021 рік вони отримали понад 300 млн доларів рекламного доходу із західних країн, про що заявив CNN високопоставлений чиновник США.

Також США забороняють своїм громадянам надавати росіянам фінансові послуги (бухгалтерські, довірчого та корпоративного формування, а також управлінські консультаційні послуги), котрі є ключовими для збагачення російських компаній та еліт і приносять прибуток військовій машині рф.

Крім того, Вашингтон запроваджує додаткові обмеження на промисловий сектор росії: йдеться про широкий спектр сировини та продуктів, включно з обробкою дерева, виробництвом двигунів, бойлерів, вентиляторів, бульдозерів та низки інших промислових комерційних товарів.

Під санкції потрапили й російська компанія «Промтехнологія», яка виробляє винтівки та іншу зброю, а також сім судноплавних та одна морська буксирувальна компанії. Крім того, Вашингтон призупиняє дозволи на експорт до рф низки ядерних матеріалів.

До всього, США запроваджують санкції проти восьми керівників російського «Сбербанку», 27 керівників «Газпромбанку», проти Московського промислового банку та 10 його дочірніх структур. У Білому домі зазначили, що наклали близько 2600 візових обмежень на російських та білоруських посадовців і військових чиновників.

Також Сполучені Штати підтверджують намір країн «Великої сімки» поступово відмовитися від російської нафти або заборонити її імпорт, а ще зобов'язуються забезпечити стабільність глобального ринку енергоносіїв.