США розглядають можливість відправлення до України додаткової зброї через можливий вторгнення РФ - CNN

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення військових радників та додаткового озброєння до України через загрозу наступу Росії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, допомога може передбачати відправлення в Україну протитанкових ракет Javelin, а також мінометів. Розглядається й питання надання Україні переносних зенітно-ракетних комплексів «Стінгер».

Також, за даними CNN, Пентагон наполягає, щоб деяке обладнання, яке раніше мали відправити до Афганістану (наприклад гелікоптери МІ-17), тепер спрямували до України.

Водночас джерела телеканалу наголошують, що деякі чиновники адміністрації стурбовані, що така допомога військовою технікою може бути розцінена Росією як серйозна ескалація.

І хоча США готові скерувати також кілька військових радників, поки неясно, чи хтось із них усе ж поїде до України.

Співрозмовники телеканалу також повідомили, що офіційні особи США ведуть переговори з європейськими союзниками щодо розробки нового пакета санкцій, які запровадять, якщо Росія почне наступ на територію України. 

Нагадаємо, 21 листопада начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Наразі, за даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.