США запровадили нові санкції проти рф через перехід до воєнної економіки

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти російської федерації на тлі переходу кремля до воєнної економіки.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Нові американські обмеження запроваджені проти 300 фізичних та юридичних осіб у рф, Азії, Близькому Сході, Європі, Африці, а також Карибському басейні. 

Зазначається, що продукти підсанкційних осіб надають змогу росії підтримувати агресію проти України, а також обходити обмеження.

"Військова економіка росії глибоко ізольована від міжнародної фінансової системи, через що кремлівська армія відчайдушно потребує доступу до зовнішнього світу. Сьогоднішні дії завдають удару по решті шляхів доставки міжнародних матеріалів і обладнання, включаючи їхню залежність від важливих постачань із третіх країн", - заявила міністерка фінансів Штатів Джанет Єллен.

У відомстві США наголосили, що мета цих заходів - посилити тиск на росію через її тривалу, неспровоковану війну в Україні й обмежити можливості військово-промислової бази рф використовувати переваги американського програмного забезпечення та інших інформаційних технологій.

У розширеному списку тих, проти кого запровадили санкції, опинилася московська біржа, страхова компанія СОГАЗ, Національний розрахунковий депозитарій і Національний кліринговий центр.

Під санкціями опинилися проєкти "Арктик СПГ 1" і "Арктик СПГ 3", а також компанія "Газпром інвест". Обмеження ввели і щодо семи російських суден для перевезення зрідженого природного газу.

Під санкціями опинилися Національний кліринговий центр, казанське дослідне конструкторське бюро, АТ "Русгаздобыча", інститути російської академії наук високих температур та сильноточної електроніки, "Уралвагонзавод", заводи Кіровенергомаш, Муромський машинобудівний завод, а також компанії, пов'язані з IT й авіацією.

Санкції охоплюють 5 російських банків: "Промсвязьбанк", "Внешэкономбанк", Сбербанк росії, "ВТБ Банк" і "ВТБ Капитал Холдинг", а також їхні закордонні представництва.

Окрім того, в перелік потрапив загальноросійський "Движение первых".