Трамп скасував обмеження на в'їзд до США із країн Європи, Великої Британії та Бразилії

Чинний президент США Дональд Трамп в останні дні своєї каденції вирішив скасувати обмеження на в'їзд до країни із Великої Британії, Ірландії, Бразилії та країн Шенгенської зони.

Відповідний наказ опублікований на сайті Білого дому.

Зазначається, що нові правила мають набути чинності 26 січня.

Заборона на в'їзд у США з Великої Британії, Ірландії та 26 країн Шенгенської зони діє з березня 2020 року, а обмеження на в'їзд із Бразилії — із травня 2020 року.

Так, з 26 січня Трамп дозволяє іноземцям, які упродовж останніх 14 днів перебували у цих країнах, вільно в'їжджати до США.

Водночас обмеження залишаються чинними для тих, хто подорожує з Китаю чи Ірану. Пояснюється це тим, що обидві країни «недостатньо співпрацювали зі США у боротьбі з пандемією».

Майбутня речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що новий президент США Джо Байден планує повернути заборону на подорожі, яку скасовує Трамп.

«З погіршенням пандемії та появою більш заразних штамів у всьому світі не час скасовувати обмеження на міжнародні подорожі... Ми плануємо навіть посилити обмеження щодо міжнародних поїздок для того, щоб сповільнити поширення COVID-19», — зазначила прессекретарка Байдена.