Трамп закликав Китай сплатити світу 10 трлн доларів за коронавірус

Колишній американський президент Дональд Трамп заявив, що Китай повинен заплатити США та іншим країнам світу 10 трлн доларів за смерті людей і збитки, нанесені пандемією коронавируса.

Про це повідомляє New York Post.

Виступаючи в Грінвіллі (штат Північна Кароліна), Трамп закликав Китай виплатити 10 трлн доларів репарацій США і решті світу за виникнення вірусу в кінці 2019 року, який вбив понад 3,7 мільйона чоловік у всьому світі.

"Прийшов час, щоб Америка і весь світ зажадали репарацій і відповідальності від Комуністичної партії Китаю (за коронавірус, - ред.). Ми повинні одноголосно заявити, що Китай повинен заплатити", - сказав експрезидент США.

Окрім іншого, Трамп запропонував, щоб всі країни відмовилися виплачувати свої борги Пекіну.

"Першим кроком всі країни повинні колективно скасувати всю заборгованість перед Китаєм в якості першого внеску репарационной виплати", - сказав він.

Трамп також вчергове назвав коронавірус "китайським вірусом" і повідомив, що через його поширення тільки американська економіка зазнала збитків у розмірі 16 трильйонів доларів.

За його словами, якщо змусити Китай платити репарації, країна "припинить мілітаризацію, а американські компанії почнуть повертатися в США".