Трамп заплатив заставу 175 млн доларів, щоб запобігти конфіскації майна

Експрезидент США Дональд Трамп вніс заставу на суму 175 мільйонів доларів, щоб запобігти конфіскації владою Нью-Йорка його активів до оскарження вироку у справі про цивільне шахрайство.

Про це повідомляють Washington Post та Wall Street Journal.

Тепер активи експрезидента США убезпечені від конфіскації до моменту розгляду його апеляції на рішення Верховного суду Нью-Йорка, який визнав політика винним у шахрайстві. Якщо він не виграє апеляцію, Трамп буде змушений заплатити понад 450 мільйонів доларів за рішенням цивільного суду.

Після 10-тижневого судового розгляду наприкінці минулого року Верховний суд Нью-Йорка визнав Трампа, його компанію Trump Organization, дорослих синів та двох колишніх керівників винними у використанні незаконної тактики для свідомого обману ділових партнерів із метою збільшення прибутків. Суд постановив, щоб Трамп виплатив понад 454 мільйонів доларів разом із відсотками. 

Спершу суд призначив заставу на суму понад 450 мільйонів доларів (що майже дорівнювало штрафу, призначеному судом), але адвокати Трампа подали апеляцію і стверджували, що експрезидент США не може внести таку суму. Тому минулого тижня апеляційний суд зменшив розмір застави до 175 мільйонів доларів за умови, що Трамп внесе її протягом 10 днів.

Згідно з рішенням Верховного суду Нью-Йорка, із 2011 до 2021 року Трамп викривляв вартість свого майна та інших активів на суму до 2,2 мільярда доларів щороку.

Сам Трамп заперечує будь-які правопорушення у цивільній справі про шахрайство та інших незавершених провадженнях проти нього.

Наразі чистий капітал колишнього президента оцінюється в 3 мільярди доларів, але значна його частина пов’язана з нерухомістю.