У Грузії обвалилася житловий будинок: з-під завалів витягли п'ятьох загиблих

В грузинському курортному місті Батумі стався обвал частини під'їзду 5-поверхового житлового будинку на вулиці "26 травня". Щонайменше 5 людей загинули. Міністерство внутрішніх справ країни розпочало розслідування.

Про це повідомляє суспільне мовлення Грузії.

Попередня причина обвалу - грубе порушення правил проведення ремонтно-будівельних робіт в одному з приватних помешкань на першому поверсі.

"Слідством встановлено, що власник однієї з квартир на першому поверсі житлового будинку на вулиці "26" травня в Батумі З.Б. найняв для ремонту квартири Х.С. і Г.С. За наполяганням господаря квартири, в ній були проведені будівельні та ремонтні роботи з грубим порушенням правил безпеки, що 8 жовтня цього року призвело до обвалення одного з під'їздів багатоквартирного будинку", - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 9 жовтня з-під завалів вдалося врятувати двох осіб, проте рятувальники дістали тіла ще п'ятьох загиблих осіб.

Пошуково-рятувальні роботи, а також слідчі і процесуальні дії тривають в інтенсивному режимі. В рамках розслідування поліція затримала вже трьох осіб, наголосили в МВС Грузії.

Розслідування проводиться за фактами порушення правил безпеки при проведенні будівельних або інших робіт, що призвело до загибелі людей та пошкодження або знищення чужого майна. За даними міністерства, за злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 10 років.