У Грузії пройдуть навчання НАТО за участю України

У суботу, 27 липня, розпочинаються масштабні багатонаціональні військові навчання Agile Spirit 2019, в яких, окрім України, візьмуть участь понад три тисячі військовослужбовців з 14 країн НАТО та партнерів Альянсу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Грузії.

У навчаннях візьмуть участь: Грузія, США, Велика Британія, Латвія, Литва, Польща, Норвегія, Бельгія, Болгарія, Греція, Чорногорія, Румунія, Туреччина та Україна.

У Грузії військові навчання Agile Spirit під керівництвом НАТО проводитимуться вже вдев'яте. Цього року вони пройдуть на трьох локаціях, а саме в Сенакі, в Вазіані та на полігоні Орполо в Ахалцихе. Однією з цілей навчань є зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні.

"Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн-партнерів альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря", – йдеться в заяві відомства.

Зазначається, що навчання триватимуть до 9 серпня.