У Польщі стався вибух на оборонному заводі: є жертви

На польському збройовому заводі Mesko у Свентокшиському воєводстві стався вибух. Внаслідок чого загинув працівник заводу, ще один - отримав поранення. Причини вибуху поки що невідомі.

Про це повідомляє RMF FM.

Президентка заводу Ельжбета Сренявська зазначила, що вибух стався у центрі ракетного палива, який був введений в експлуатацію кілька років тому.

На момент вибуху всередині були двоє людей. Один із працівників постраждав, його госпіталізували, ще один — 59-річний чоловік — загинув.

Пожежу, що виникла після вибуху, вже загасили.

На місці події працює поліція, яка з’ясовує причини вибуху.

Окрім того, у Mesko оголосили про створення спеціальної комісії з розслідування обставин інциденту. На рівні Польської групи озброєнь також створили комісію, яка проведе розслідування, проаналізує причини вибуху, перевірить чинні безпекові процедури й надасть рекомендації щодо їх зміни, щоб гарантувати безпеку роботи.

Як відомо, завод Mesko почав працювати у 1924 році, спочатку воно діяло як Державна фабрика боєприпасів. Зараз підприємство у місті Скаржисько-Каменна виробляє зброю та боєприпаси різних калібрів.

Зокрема, Mesko пропонує переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та Piorun, протитанковий ракетний комплекс «Спайк» та некеровану ракету NLPR-70.

Продукцію заводу використовують польські збройні сили та структури, відповідальні за державну безпеку. Також компанія є постачальником продукції для військ НАТО. Окрім того, у 2022 році Mesko підписало угоду про постачання Україні снарядів різного калібру.