У Росії перекинувся пасажирський автобус, який прямував у Донецьк: є загиблі

У Ростовській області Російської Федерації перекинувся автобус, який віз пасажирів до тимчасово окупованого Донецька. Внаслідок аварії загинули двоє людей, ще троє постраждали.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ у Ростовській області.

Як зазначається, аварія сталася вранці, 13 січня, на трасі М4-Дон. У салоні перебували громадяни Росії та України. Автобус прямував з Москви до окупованого Донецька.

За попередніми даними, водій 1973 року народження не впорався з керуванням, внаслідок чого автобус перекинувся. У ДТП двоє людей загинули, ще троє постраждали.

На місці працюють співробітники поліції й представники екстрених служб.

Водночас ТАСС уточнює, що, за інформацією представника Міністерства транспорту Ростовської області, перевізник, як і більшість пасажирів, з тимчасово окупованих територій Донеччини.

Також повідомляється, що автобус перекинувся на мокрій трасі, але обмерзання не було. За уточненими даними з оперативних служб регіону, водій автобуса живий, він громадянин України.

Як розповів Громадському речник українського МЗС Олег Ніколенко, за інформацією Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, внаслідок ДТП загинули двоє громадян України (чоловік і жінка), ще двоє українських громадянок отримали травми середнього ступеня тяжкості та були госпіталізовані до Красносулинської районної лікарні. Їм надають медичну допомогу.  

Загалом у транспортному засобі, який прямував із Москви до тимчасово окупованого Донецька, перебували 18 людей. З них 15 — громадяни України. Наразі правоохоронці встановлюють обставини ДТП. 

«Українське консульство поінформувало рідних загиблих та постраждалих українців. З рештою громадян встановлено зв'язок. Прохань щодо надання консульської допомоги вони не висловлювали», — додав Ніколенко.