У Росії відреагували на заяву Кравчука щодо «плану миру» на Донбасі

Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що пропозиція Києва про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону розходиться з мінськиими домовленостями.

Про це він сказав у коментарі журналістам, передає ТАСС.

Речник Путіна заявив, що не володіє інформацією, чи передала Україна Москві свій план дій з досягнення миру на Донбасі.

Водночас, за його словами, пропозиція про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону» розходиться з мінськими домовленостями».

«Наскільки я розумію, там мова йде про зовсім іншій субстанції, яка не збігається зі змістом та послідовності, зафіксованих у мінських домовленостях», - сказав він.

Також Пєсков сказав, що «зустріч "нормандської четвірки" заради самої зустрічі безглузда», результатом має стати щонайменше підбиття підсумків виконання «Мінську-2».

«Зустріч глав держав заради зустрічі відбуватися не може. Вона може і повинна відбуватися заради певного результату», - добавил прессекретар.

Нагадаємо, голова делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що українська сторона підготувала для ТКГ «План спільних кроків» із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, аби створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів.