У Росії відреагували на зупинку сертифікації «Північного потоку-2»

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив, що незабаром європейці платитимуть по 2 тисячі євро за тисячу кубів газу у відповідь на зупинку сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це Медведєв написав у Twitter.

«Канцлер ФРН Олаф Шольц доручив зупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік-2". Ну що ж. Ласкаво просимо до нового світу, в якому вже скоро європейці платитимуть 2000 євро за тисячу кубів газу!» ㅡ заявив він.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що до рішення Німеччини щодо газопроводу ставляться «з жалем». Пєсков заявив, що цей проєкт «суто комерційний», а тому не повинен мати жодного стосунку до політики, передає «РИА Новости».

«Це суто економічний, комерційний проєкт, який, крім просто взаємної вигоди, ще покликаний стати таким стабілізуючим елементом для газового ринку в Європі. І в ньому зацікавлені як постачальники, тобто ми, так і одержувачі нашого газу, насамперед Німеччина, а також всі інші європейські країни», ㅡ сказав речник президента РФ.

Нагадаємо, 22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц дав вказівку Міністерству економіки і клімату країни зупинити сертифікацію газопроводу «Північний потік-2» через загострення на Донбасі.