У США вимагають від Google видалити Telegram з магазину додатків Play Store

Колишній посол США в Марокко, глава неурядової організації "Коаліція за безпечний інтернет" Марк Гінзберг подав до суду Каліфорнії позов проти Google з вимогою видалити месенджер Telegram з магазину додатків Play Store.

Про це повідомляє Bloomberg.

На думку позивача, месенджер сприяє поширенню насильства, екстремізму та антисемітизму, особливо після вбивства в США афроамериканця Джорджа Флойда та інавгурації Джо Байдена.

Суд також звинувачує Telegram в тому, що він служить платформою для продажу незаконних та контрольованих речовин, включаючи ЛСД та кокаїн.

"Google не вжив жодних дій проти Telegram, порівняно з діями, які він зробив проти Parler, щоб змусити Telegram поліпшити свою політику модерації контенту" - йдеться в позові Гінзберга.

Нагадаємо, Parler почали більше використовувати після 6 січня, коли Twitter та Facebook заблокували акаунти Трампа через заворушення у Вашингтоні.

Згодом Google та Apple прибрали Parler зі своїх магазинів Play Market та App Store. Там заявили, що в соцмережі продовжують розміщувати публікації із закликами до насильства у США.

Amazon Web Services, який надає «хмарні» послуги соцмережі, теж розірвав співпрацю з Parler.