У світі фіксують випадки мавпячої віспи

В 11 країнах уже зафіксували випадки зараження вірусом мавпячої віспи. Наразі Всесвітня організація охорони здоров'я вивчає десятки випадків зараження, але гострої потреби проводити масове щеплення через поширення вірусу не бачить.

Про це повідомляє Reuters.

Експерт ВООЗ Річард Пібоді розповів, що основними заходами боротьби зі спалахом вірусу є відстеження контактів інфікованих та їх ізоляція. За його словами, цей вірус не так легко поширюється і не викликає серйозних захворювань.

Станом на 20 травня у ВООЗ звітували, що випадки мавпячої віспи зафіксували вже у 11 країнах, зокрема Європі, США, Канаді та Австралії.

Міністерство охорони здоров'я України повідомляло, що у нас випадків захворювання на такий різновид віспи не зафіксовано.

Як відомо, загалом цей вірус поширений серед тварин у низці районів Центральної та Західної Африки. Медики фіксували випадкові спалахи мавпячої віспи серед місцевих та мандрівників, тож таке масове поширення в інших країнах є нетиповим.

Наразі розслідуються понад 100 підтверджених та ймовірних випадків заражень вірусом мавпячої віспи за межами Африки.

ВООЗ моніторить ситуацію із поширенням вірусу, співпрацює з країнами, надаючи рекомендації щодо протидії захворювання. Поки експерти вивчають, що могло спричинити його поширення. Доказів того, що вірус мутував, наразі немає.