У світі від COVID-19 щогодини помирає 226 людей - Reuters

Середні показники захворюваності на коронавірус за вересень свідчать, що за день від ускладнень через COVID-19 помирає приблизно 5400 людей по всьому світу. А це 1 людина за кожні 16 секунд та 226 людей щогодини. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на середні показники інфікування та смерті від захворювання за вересень.

Видання також порівняло кількість смертей із тривалістю футбольного матчу — з’ясувалося, що під час 90-хвилинної гри в середньому гине 340 людей.

Кількість людей, які померли через COVID-19, вже перевалила за мільйон. Це вдвічі більше за кількість людей, які щорічно помирають від малярії — це приблизно 405 тисяч людей.

Водночас у Всесвітній організації охорони здоров'я залишаються стурбованими тим, що офіційні цифри смертей та випадків інфікування у всьому світі суттєво занижують реальну кількість через погане тестування.

Послаблення обмежень у країнах також сприяє збільшенню хворих. Наприклад, США, Бразилія та Індія, на які разом припадає майже 45% смертей від COVID-19 у всьому світі, останніми тижнями скасували заходи соціального дистанціювання.