У Великій Британії назвали третього підозрюваного до отруєння Скрипалів

Британські правоохоронці назвали ім'я третього підозрюваного до отруєння колишнього розвідника Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Поліція стверджує, що цю людину звуть Денис Сергєєв, хоча він користувався псевдонімом «Сергій Федотов».

Про це заявили правоохоронці, передає BBC.

Так, співрозмовники видання стверджують, що Сергєєв має звання генерал-майора і служить в Головному розвідувальному управлінні Генерального Штабу РФ. Він міг керувати діями інших підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

За даними слідства, двоє інших підозрюваних «Олександр Петров» і «Руслан Боширов» прилетіли в аеропорт Гатвік 2 березня 2018 року. Справжні імена цих людей - Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга.

Натоміть Денис Сергєєв із документами на ім'я «Сергія Федотова» нібито прилетів в лондонський аеропорт Хітроу в той же день о 11 годині ранку. У неділю, 4 березня, Чепіга і Мишкін вирушили в Солсбері. Того ж дня були отруєні Сергій і Юлія Скрипаль.

У поліції вказують, що Сергєєв у Солсбері не їздив, він весь час провів у Лондоні. В останній момент він узяв квиток на літак Лондон - Москва і полетів з Великої Британії 4 березня о 13:45. Двоє інших підозрюваних сіли на рейс о 22:30.

Британська поліція стверджує, що тепер у них є достатньо доказів, аби заявити, що ці троє росіян діяли як одна команда. Мовляв, вони кілька разів зустрічалися в Лондоні під час їхньої короткої поїздки: іноді - на відкритому повітрі, іноді - в приміщеннях. Але поліція не уточнює, де саме.

Британська поліція вважає, що Сергєєв, як і інші підозрювані, ховається в Росії. Видання нагадує, що Москва завжди заперечувала свою причетність до «інциденту в Солсбері».