У Відні сталася стрілянина біля синагоги: є загиблі та поранені

У Відні ввечері 2 листопада стався напад на будівлю місцевої синагоги. Поліція організувала масштабну операцію захоплення зловмисників.

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

Як зазначається, о 20 годині (за місцевим часом) невідомі відкрили вогонь біля головної синагоги Відня Штадттемпель. Постріли було чутно у центральному районі міста та згодом у метро.

Поліція підтвердила інформацію про кількох озброєних зловмисників. За словами очевидців, вогонь відкривали з довгоствольної зброї.

Також у місті було чутно вибух. Всього, за словами поліції, вогонь відкривали у шести локаціях по місту.

Міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер підтвердив, що внаслідок нападу у місті є кілька загиблих та поранених. Зокрема під час стрілянини поранено одного правоохоронця. Нехаммер заявив, що скоріше за все це терористичний акт.

Поліція в офіційній заяві підтвердила дві смерті: одного перехожого, та одного зі зловмисників, якого пристрелили правоохоронці.

Тим часом, представник асоціації охорони здоров'я підтвердив, що у Віденську клініку надійшли 15 поранених, з яких 7 осіб в дуже тяжкому стані.

Скільки всього нападників наразі невідомо. За даними Міністерства внутрішніх справ, одного з них вдалося затримати. Ще один нібито з поясом смертника зміг втекти.

Наразі правоохоронці проводять у центрі міста операцію із захоплення злочинців. Всю територію навколо синагоги огородили.