Україна офіційно надіслала запит Білорусі з вимогою екстрадувати 28 російських найманців

Офіс генпрокурора надіслав генпрокуратурі Білорусі запит на екстрадицію 28 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що всім 28 найманцям повідомили про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), а суд вже заочно відправив їх під варту.

«Слідством встановлено, що ці особи брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Білорусі в ніч на 29 липня затримали 33 найманців приватної військової компанії «Вагнера». Слідство каже, що вони приїхали дестабілізувати ситуацію перед виборами, які заплановані на 9 серпня. Напередодні їх взяли під варту.

Серед затриманих багато тих, хто воював на Донбасі проти Збройних сил України. Саме тому СБУ хоче екстрадувати їх і судити. Офіс генпрокурора вже оголосив підозри 28 «вагнерівцям» про участь у терористичній організації, серед них є 9 українців.