Україна й Туреччина думають над посиленням оборонної співпраці

Україна й Туреччина обговорюють можливість укладання міжурядової угоди про співпрацю у сфері оборони. Про це йшлося під час зустрічі президента Володимира Зеленського з міністром національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акаром, повідомляє пресслужба глави держави.

«Під час розмови також було обговорено низку практичних питань співробітництва в оборонно-промисловій галузі», — зазначається в повідомленні.

Турецький високопосадовець позитивно оцінив динаміку розвитку українсько-турецької співпраці у військовій сфері. Було відзначено готовність сторін до тісної взаємодії в контексті залучення у червні 2020 року України до програми НАТО «Партнерство розширених можливостей». Сторони погодилися опрацювати можливість започаткування двостороннього консультаційного механізму з питань безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

Крім того, українська й турецька сторона обговорили питання економічної співпраці, зокрема укладання угоди про зону вільної торгівлі.

Також Хулусі Акар підтвердив намір Анкари допомогти з будівництвом 500 помешкань для кримських татар, які були вимушені переїхати з окупованого Криму, про що Зеленський домовився з Ердоганом у лютому цього року.

Співрозмовники висловили задоволення відновленням високої динаміки політичних контактів між двома країнами після пом’якшення карантинних заходів.